Ultimes Notícies

Porsche Motorsport l’abandó de Porsche-WAG del Campionat del Món de Resistència

 L’abandó de Porsche-WAG 

del Campionat del Món de Resistència
després de 3 anys consecutius sent Campiona – 2015 – 2016 – 2017

Després de revaloritzar comercialment la Marca Porsche, amb les seves victòries en el WEC (antic Cto del Món de Resistència) amb les victòries de la llegendària Marca d’Stuttgart durant els anys 2015, 2016 i una nova victòria en 2017, la política del Grup VAG de retirar-se de la majoria de Campionats que dominaven per tecnologia, però que significaven un minvament de “beneficis” degut als costos de la Competició (retirada del WRC i també d’Audi del WEC) finalment li ha arribat el torn a 

El grup VAG més pragmàtic que esportiu, unit això a la multimilionària sanció imposada per EUA i altres governs, per la seva manipulació en l’emissions dels seus motors Seat, VW i Audi, fan replegar-se al Grup VAG retallant despeses.

Deixant enrere la competició, com van fer anteriorment a la fi de 1986 per destinar els seus recursos a models no esportius com el Cayenne i el Panamera, després de la necessària revaloració de Porsche com a Marca, durant aquest tres últims anys, els estrategues de la Marca, han decidit que ja no necessiten més victòries, per rendibilitzar la Marca logo_porsche.

Al mateix temps també anem a veure desaparèixer, com Porsche Oficial els nous 911 de motor central, (si ben alguns carrera-clients, han adquirit ja les 8 úniques unitats produïdes d’aquest nou RSR de motor avançat a l’eix posterior) l’última versió del 911 RSR (si ben sol exteriorment recordava la forma atemporal  dels 911 RSR)  la seva disposició mecànica havia canviat radicalment a la recerca de la perduda competitivitat, situant el nou motor per davant de l’eix posterior i que amb 510 cv i totalment un cotxe nou sense similitud (solament estètica amb l’anterior versió de 911 RSR) que en 2015 havia aconseguit amb Richard Lietz el Campionat del Món de Marques.

Per tant,  s’obre un nou parèntesi sense Porsche competint en la seu més laureada especialitat, les carreres de llarga durada i molt ens temem que aquest adéu, va a ser el definitiu, especialment per al seu model de “referencia” el 911

En aquesta Temporada 2017, l’última que disputaran els 911 RSR de motor central, com a Equip Oficial, s’esta saldant amb uns bastant bons resultats, sense victòries absolutes a la seva classe la GT-PRO, però amb tres segons llocs en Nurburgring, Austin i Fuji, i amb quatre terceres posicions per als dos cotxes Oficials, si bé en les més emblemàtiques 24 Hores de li Mans, Richard Lietz-Makowieckisolament van poder aconseguir la 4ª posició i abandonant l’altre cotxe pilotat per Christense i Estre, el  que mancant les dues últimes carreres, situa a Porsche en segon lloc  de la clasificació darrere de Ferrari.

Al mateix temps que  la “Retirada” de Porsche del Campionat del Món de Resistència, es salda amb bons resultats, en classe LMP1 i menys satisfactoris en classe GT-PRO i és el balanç que ens deixa Porsche en el seu tan anunciat …. i breu .. retorn al Campionat on més èxits ha aconseguit la Marca fundada per la Família Porsche al costat d’un Equip d’Enginyers, admirable, però tot això passa a ser Història.

Al marge de poder veure a alguns dels pilots privats, que han adquirit les vuit unitats d’aquests últims RSR de motor central, i també potser alguna altra unitat dels últims 911 RSR en la seva configuració tradicional de tot-enrere, com aquest any esta sent el cas del Team Proton de Richard Dempsey, pilotat per Christian Ried, Marvin Dients i Matteo Cairoli, que actualment ostenten mancant les dues últimes proves del Campionat 2017, la segona posició entre els equipos GTAM-privats.

¿ Que farà Porsche a partir del seu abandó de “el seu” Campionat per excel·lència ?  tot augura segons declaracions del Grup VAG… cap a la més insatisfactòria de les disciplines, per als amants del motor…….¡ la Fórmula -E …. una categoria que no gaudeix del favor del públic per ser una categoria “política” amb motors … aaaggg!… elèctrics……. la decadència total! en Automobilisme….., és el que ara s’intueix i hi ha, les dècades daurades del Motor, solsament perduren dins dl’els Clàssics…..

Pel que sembla un futur decebedor però cert (segons els responsables del grup VAG) ….. però aquesta és la realitat en aquests moments i la decisió ja està presa pels directius de màrqueting……., alguna cosa que em fa recordar al fins ara l’odiat Wendelin Wiedeking.

Una cordial salutació des de la redacció de logo_pasionporsche_rojo_negro

El nostre agraïment especial a Marc Serrat (Enginyer Cap) de 

per la seva col·laboració en aquest projecte

Pasionporsche & Team Staedtler – Copyright © 2017

 

2 thoughts on “Porsche Motorsport l’abandó de Porsche-WAG del Campionat del Món de Resistència

  • Hi! thanks

   I am pleased, to know that you like the site.

   Best regards

   Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *