Ultimes Notícies

2015 Porsche 911 RSR Campió del Mon de Resistencia – Classe GTPro

Campionat WEC 2015 – Classe GT-Pro Campió Porsche 911 RSR
Richard Lietz y el Porsche 911 RSR Manthey-Oficial – Campions del Món GT 2015
logofin_002  logo_manthey_lineal

Al 2015, varem assistim a dos fets rellevants, el més satisfactori, la victòria (i última) d’un Porsche 911 RSR en el Campionat del Món de Resistència, ara denominat WEC, on Richard Lietz es proclamava Campió del Món en classe GT-Pro a bord de l’últim dels 911 RSR del reestructurat Departament de Competició de Porsche, on el gran Olaf Manthey, s’him havia encarregar, com a millor especialista sobre els 911, de portar a la victòria en un Campionat del Món FIA, als Mítics 911, una vegada més.

El segon i menys desitjat, però obligat, la desaparició dels 911 RSR competint per la victòria a l’actual classe GT cinc dècades després.

Després de tres anys de sequera, on els seus competidors en GT aconseguien superar als anteriorment sempre guanyadors i victoriosos Porsche 911 RSR, la nova estructura dissenyada després de la compra per part del Grup VAG de la Marca  i donant lògicament prioritat al seu projecte de tornar a ser els millors i lluitar pel Cto. en el WEC amb els nous Porsche 919 Hybrid, que delegava en Manthey Racing el desenvolupament en competició dels superats RSR, Olaf Manthey, el millor especialista del Món en aquests cotxes, aconseguia pel Porsche911 RSR en 2015, l’últim Campionat del Món, per al Mític 911.
 
A la imatge de dalt, els dos RSR del TeamPorsche-Manthey oficial, per davant de tots els seus grans rivals, de la talla de Ferrari, AstonMartin i Chevrolet.  En la inferior, canvi de pilot en el cotxe de Richard Lietz
La decisió de delegar en Manthey-Racing els 911 RSR, es va revelar com una estrategía perfecta, que alliberava de pressió i treball als enginyers de l’equip principal amb els LMP1, i la saviesa i genialitat de Olaf Manthey, es van posar novament de relleu, aconseguint que els “ultimos”911 RSR de competició, tornessin a dominar la classe GT, una categoria on les seves victòries sempre havien estat llegendàries.

 

Davant l’avanç imparable en la tècnica, cap altre model ha resistit el pas de CINC ! dècades, plagades de vistorias com és en el cas del Mitico 911 de Porsche.

Malgrat la nostàlgia que se sent, en veure un model tan “especial” i singular com a est, arribar al final de la seva vida esportiva, tots sabem, que cap altre model de cap Marca, podrà aconseguir, la qual cosa la Marca de Stuttgart ha aconseguit des de 1964 fins al passat 2015 amb una de les seves creacions……. el 911 un cotxe conegut per tots, fins als nens, que ara els veuen…..

 

Davant l’avanç imparable en la tècnica, cap altre model ha resistit el pas de CINC ! dècades, plagades de vistorias com és en el cas del Mitico 911 de Porsche.

Sota la direcció de Olaf Manthey (ocupada la divisió  d’aconseguir la victòria absoluta en el WEC amb els 919 Hybrid) el duro, però excel·lent treball del famós Manthey-Racing va donar els seus fruits i el Mític 911 RSR va poder posar un nou Campionat del Món de Resistència en la seva engruixada Història de Victòries, per última vegada , abans de l’arribada del seu substitut en competició en classe GT

Els 911 RSR, que aquest any 2016, corren sota els colors d’un apassionat fan de Porsche com és Patrick Dempsey dins del Patrick Dempsey-Proton, malgrat haver estat el Campió 2015 Patrick Lietz am un del 911 RSR de Manthey, els altres pilots Porsche privats, no tenen cap possibilitat en un Campionat, on altres Marques Oficials, busquen la victòria, i competeixen oficialment.  
Porsche amb la seva victòria en 2015, va donar per tancat el desenvolupament del 911 RSR, per centrar-se en un nou cotxe que optés clarament a la victòria.

Per la seva banda  ja està treballan per construir un nou GT que debutés possiblement en 2017, i del que encara se saben sol detalls, com el seu motor central V8 (amb o sense tecnologia híbrida) seguint el camí que va marcar l’elitista Porsche 918 quant a estructura i díseñ com GT de Competició.

Arribat el moment, parlarem del, ara és prioritari, acomiadar El Porsche 911 RSR, que arriba malauradament al fi de la seva carrera esportiva (si bé seguirà competint amb els millors en Clàssics) com es mereix……. han estat CINC dècades d’alegries i orgull pels porsche-fans.

A unrepeatable car ……, which endures forever !

One thought on “2015 Porsche 911 RSR Campió del Mon de Resistencia – Classe GTPro

 • Hi

  Make your own blog and express your personal vision of everything, it’s more important
  know Porsche Motorsport personally and to people of great experience
  Let someone write that.

  You can write your feelings.

  Best regards

  Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *