Ultimes Notícies

2014 un año crucial para la Marca

 

2014 … un any “cabdal” per al prestigi de la Marca

 
porta allunyada oficialment des de 1998, ja fa 15 anys !!, de les competicions més importants i en què s’ha fonamentat tot el seu prestigi actual. Sens dubte, massa temps vivint de la “glòria d’abans”. A la imatge inferior els meravellosos race-car que van aconseguir les 16 victòries per la Marca, en els últims 29 anys. 
 
 
Tot i que els equips privats amb els 911 RSR, i l’esporàdica aventura americana amb el RS Spyder en LMP2 amb l’Equip privat de Roger Penske entre 2005 i 2008, i les glorioses victòries en les 24 hores de Nürburgring, de la mà del Team Manthey, i també les victòries del Flying Lizard Motorsport a classe GT també a les ALMS, tot i que d’això ja fa uns anys, la seva integració en el grup VW, sembla haver estat un revulsiu, que el grup pretén revaloritzar de nou, tornant el prestigi perdut a les últimes generacions de la Marca de Stuttgart. Un altre dels feus de Porsche, eren les 24 Hores de Nürburgring, on els equips de dominar les últimes edicions, aconseguint innombrables victòries en la duríssima prova disputada al “Infern Verd”

Reforçant-se amb la compra del més prestigiós dels Equips privats el amb el geni d’Olaf Manthey al capdavant

Reforçant-se el 2013 ja van començar a evolucionar l’equip de “fabrica” amb uns Porsche 911 RSR 2013 que van tornar a ser competitius davant les altres marques, que els estaven superant en les últimes temporades.

El nou 911 RSR, recupero la seva chance i va aconseguir una important doble victòria a classe GT en les 24H de Le Mans 2013, un feu que en el passat, era vedat privat de que amb 16 victòries absolutes, és la Marca que ostenta (fins ara ) el record de victòries en la més famosa de les proves de llarga distància, un altre punt fort i de prestigi, de del qual pot fer gala, amb els seus resistents i fiables motors i cotxes.A més de ser un assaig, per a la participació en 2014, competint per la categoria absoluta, els dos Porsche 911 RSR / 2013, van demostrar la seva rapidesa i fiabilitat, fruit d’una important evolució dels cotxes, pel que fa a l’2012, aconseguint finalment el doblet en la Classe GTE-Pro

 
 
A l’arribada, tots dos RSR del Porsche AG-Team Manthey ho feien amb Lieb-Lietz-Dumas en 15a posició per darrere de 6 LMP1 i 8 LMP2, seguits a 2’11 “pos seus companys Bergmeister-Pilet-Bernhard i per davant del tercer classificat, l’Aston Martin Vantage V8 ja a 1 vta.
 
 

A la classe inferior, la GTE-Am, també s’imposava un dels Porsche 911 RSR 2012, pilotat per Vernay-Narac-Bourret, de l’Imsa Performance Mamut, si bé ja a 9 voltes de l’Equip Oficial, una clara mostra del la progressió i esforç dels integrants de

A la imatge inferior, els vencedors de la classe GTE-Am de l’Equip francès del IMSA Performance Mamut.

 
 

Sense cap dubte, la performance de i obria unes renovades i esperançadores expectatives, l’objectiu el 2014 i dins el FIA World Endurance Championiship i les importants 24 Hores de Le Mans, serà l’esperat “retorn” de al màxim nivell dins d’una especialitat, les carreres de llarga distància, on la Marca de Stuttgart és la més famosa i llorejada.

El repte, és al més alt nivell, estrenant nova normativa FIA, on els motors híbrids en LMP1 seran els protagonistes. Personalment, és una deriva tècnica que no comparteixo, però en la qual la FIA està posant especial interès, com també ha fet amb la normativa de la F-1.

Com ja van fer en el seu moment els motors dièsel, marcant el camí amb els seus fumeres negres, ara és el torn dels híbrids i la reducció del consum de combustible. Millor que la tecnologia dièsel són, és veritat, però l’aparició d’una categoria totalment nova denominada I (encara que només sigui a hores d’ara, una simple …. prova) els Fórmula Spark-Renault SRT-01 E ‘totalment elèctrics! ! fan témer, que les carreres es converteixin en proves com els Slot-elèctrics de la meva infantesa, però en escala 1: 1

Però no aventurem encara la fi dels race-car de veritat, no és el moment, i en tot cas, sempre ens quedarà la puixant i cada vegada més interessant i valorada, categoria de Clàssics.

Per als més “reticents” a la tecnologia que ho fa gairebé tot (entre els quals jo m’incloc) tenim la diversió assegurada, amb els millors Clàssics de cada Marca, els seus grans motors i la seva incomparable so …….

 
el futur ?   
 
Sigui com sigui, el futur està aquí i com deia un escriptor britànic “El futur és una cosa que cadascú aconsegueix a un ritme de seixanta minuts per hora, faci el que faci i sigui qui sigui” ……. imparable, però, sempre ens queda el millor del passat, com els clàssics, en totes les disciplines i matèries, s’entén, cotxes, música, literatura, etc.
 
       
 

Com podem observar a la imatges superiors, el “retorn” de a la màxima categoria de les curses de llarga distància, com resa el cartell del ACO “el futur entra a piste” …… i va participar dins de la classe LMP1 en la més tècnicament complexa de les 4 sub categories en què es divideix ara la classe LMP1.

El nou Porsche 919 Hybrid, competirà en la categoria de l’eficiència i en la qual predomina la recuperació d’energia, i que limita el consum de combustible per volta, d’aquí les seves dos sistemes de recuperació d’energia que tot seguit us detallem.

 
 

Per tant, en aquesta edició, NO serà vencedor el cotxe més ràpid en pista, sinó el que sigui capaç d’arribar a la major distància possible, amb el mínim de combustible, o com solen dir a la FIA, que sigui capaç d’arribar més lluny amb una quantitat d’energia definida.

Per tant, el motor escollit ha estat un petit 2 litres de 4 cilindres en V, injecció directa de gasolina i un sol turbo, que li permetrà girar fins a unes 9.000 rpm. Aquest petit motor, s’espera que rendeixi uns 500 cv i es veurà complementat pels “dos” sistemes de recuperació d’energia.

Un dels recuperadors, usarà l’energia tèrmica dels gasos d’escapament, que impulsaran un generador elèctric. El segon recuperador d’energia, és el més conegut, que utilitza la cinètica dels frens, en les frenades, per convertir aquesta energia en elèctrica.

Les dues fonts d’energia, s’acumularan en unes bateria de liti, que s’encarregaran de donar energia, a un motor elèctric davanter, que el pilot podrà utilitzar especialment a la sortida dels revolts, convertint momentàniament al Porsche 919 en un tracció 4. L’energia acumulada a les bateries de liti, alimentarà aquest motor davanter, que complementarà l’empenta del petit V4 de 2 litres.

 
 
Sens dubte aquesta nova edició de les i com a carrera estrella, les 24 Hores de Le Mans, seran tan incertes, com ho és la nova edició de la F-1, tot i que esperem que, amb anterioritat i salvant les distàncies, de el que suposa, que tot funcioni durant 24 Hores seguides, ja en les primeres carreres, pugui començar a albirar el potencial de les Marques postulants al títol, Audi amb el R18 e-tron, Toyota amb el seu TS040 Hybrid i Porsche amb el 919 Hybrid , les tres Marques inscrites en LMP1-H
 
 
Com sol passar en la majoria de vehicles de les diferents marques, en l’actualitat, tots s’assemblen estèticament molt, fruit de les optimitzacions aerodinàmiques i l’ús dels dissenys basats en els programes de disseny, més que en la inventiva dels enginyers de un altre temps. Com podeu veure i segur, que ja havíeu vist, el Porsche 919 Hybrid, és molt semblant a l’Audi i al Toyota en la seva forma externa.
 
 

De nou, l’altre protagonista d’aquest Campionat, tornarà a ser per als Porsche-Fans, l’incombustible 911, un model mític que porta 51 anys en contínua evolució, sent al costat del seu predecessor el Porsche 356 els dos “Icones” que identifiquen a

El Porsche 911 RSR 2014, és una nova evolució del victoriós vencedor de 2013. Com ja és habitual, munta el conegut motor boxer de 6 cilindres i 4 litres de cilindrada, que ofereix uns 470 cv.

A la imatge inferior, Hartmut Kristen (director cap de Porsche Motorsport) al costat del gran Olaf Manthey, artífex de l’evolució dels Mítics 911 i magnífic enginyer, amb un palmarès incomparable, al costat dels pilots dels dos 911 RSR 2014

 
 
La versió 2014 del RSR, es presenta amb algunes novetats, que han de fer-li encara més competitiu, com és un centre de gravetat més baix amb l’ús de fibra de carboni en moltes parts de la carrosseria, i una bateria de liti per a millor distribució del pes.
També el maneig del canvi, rep les oportunes modificacions estant accionada la caixa de 6 marxes, per sengles lleves al volant.
 
 

També la suspensió davantera, rep importants modificacions, abandonant el tradicional sistema McPherson i adoptant un doble triangle, fruit de la genialitat d’Olaf Manthey, forjat en el seu treball al costat del Circuit de Nürburgring-Nordschleife, on les suspensions creades per Manthey Motors, sempre han estat una referència.

A la imatge inferior, realitzant uns test previs amb els nous cotxes, al Circuit de Bahreim.

 
 

Antic ex-campió de la Porsche Cup, Olaf Manthey atresora un gran coneixement i experiència, que l’han portat a innombrables victòries dels seus cotxes en les difícils 24 Hores de Nürburgring-Nordschleife.

Molts pilots i clients, han passat per les seues instal·lacions, inclosos algun dels nostres GT3 Cup, podent constatar les substancials millores en tots els apartats, millorats per ells, muntant els elements fabricats per la seva Empresa, i la substància millora d’aquests cotxes per ells preparats i modificats.

Aquesta temporada, els 911 RSR 2014, tindran com a rivals als Ferrari 458 Itàlia presents en gran nombre, els Chevrolet Corvette C7 Oficials i els ràpids Aston Martin Vantage V8, molt ràpids l’any passat.

 
 
El Porsche 911 RSR 2014, ja es va adjudicar la victòria al gener, amb les habituals 24 Hores de Daytona, un magnífic preludi, per a la temporada que va donar començament.
Els pilots Jörg Bergmeister (Alemanya), Marc Holzer (Alemanya), Fréderic Makowiecki (França) i Patrick Pilet (França) participaran en set proves del Campionat del Món, cadascuna d’elles de sis hores.
 
 
Richard Lietz (Àustria) i Nick Tandy (Gran Bretanya) s’uniran a ells per reforçar l’equip durant les dures 24 Hores de Le Mans.
 
 

Sense cap mena de dubte, va ser un dels Campionats 2014 més interessants de la FIA, tenint en compte la decadència i els legalismes en què està immersa la convulsa F-1.

Un Campionat de llarga durada, que al seu terme comptarà amb ’66 hores de carrera disputades !! si sumem les sis carreres de 6 hores, més les 24 hores de Le Mans. Són moltes hores al volant, lluitant per la victòria.

En qualsevol cas, el primer assaig del Porsche 911 RSR 2014, sota els colors del Porsche North America, i lluint la decoració 2013, ja s’ha saldat amb la victòria d’un dels dos 911 RSR presents en GTLM, sent el triomf va ser per a el Porsche 911 oficial amb dorsal 911, pilotat per Nick Tandy, Patrick Pilet i Richard Lietz, que va veure com s’acostava a les últimes voltes el BMW Z4 de Bill Auberlen, Andy Priaulx i Joey Hand, finalment segons. Una primera victòria important, per comprovar que s’està en el bon camí.

 

Al marge d’aquestes 24 Hores de Daytona, que han servit com a magnífic test de Resistència, i que no estan incloses en el Campionat FIA, el donarà començament el 20 d’abril, amb la disputa de la primera prova, les 6 hores de Silverstone (GB ), seguida el 3 de maig per les 6 Hores de Spa-Francorchamps (Bèlgica).

Després d’aquestes dues primeres carreres, arriba la cita més important, el 14-15 de juny les cobejades 24 Hores de Le Mans, la prova més prestigiosa del FIA WEC i en la qual, una victòria, té la importància de ser gairebé més mediàtica, que la consecució de la victòria al WEC.

 
 

Després de la més dura prova de foc per a tots el equips, es disputa després de l’estiu i canviant de continent, el 20 de Setembre les 6 Hores del Circuit de les Américas (USA) quarta prova del WEC, abans de canviar de nou de continent i desplaçar-se a Àsia, on el 12 d’octubre, té lloc la 5a amb les 6 Hores de Fuji (JPN) i la sisena tindrà lloc el 2 de novembre amb les 6 Hores de Xangai (CHI).

La 7a i 8a carreres es disputes respectivament el 15 de novembre al Circuit de Bahrain (BHN) i 15 dies després, el 30 de Novembre, el WEC arriba a la seva última cita de 2014 amb les 6 Hores de Sao Paulo (BRA)

Per tant, poc abans d’un mes, tindrem ja la primera cita Oficial de l’WEC a Silvernstone, on podrem començar a veure on es troba cada equip, per després anar veient la seva evolució posterior.

Tenim plena confiança en l’equip i en el conscients de la seva vàlua tècnica i humana, plenament demostrada al llarg de moltes dècades amb enginyers de l’enorme talla de Norbert Singer, Roland Kussmaul, Jürgen Barth, Olaf Manthey i Hartmut Kristen, així com el elenc de pilots Porsche.

Enfront d’ells, sense cap dubte, grans Equips, Audi comandada per Wolfgang Ullrich (actuals campions) i com no Toyota amb el seu renovat TS040 Hybrid, que substitueix a la seva ja ràpid TS030 Hybrid del 2013.

 
 

En Classe LMGT-Pro, els 911 RSR 2014 (actuals Campions 2013) hauran de nou enfrontar-se als F458 Itàlia de l’Equip AF Corse, als Corvette CR7 de l’Equip Oficial i als Aston Martin Vantage V8 també oficials, una tasca gens fàcil, però que asseguro serà apassionant.

El començament de les primeres hostilitats, abans d’un mes !! un Campionat en el qual si hi ha igualtat, promet ser apassionant.

Junts ho veiem ……..

 

El nostre agraïment especial a Marc Serrat (Enginyer Cap) de a Espanya per la seva col·laboració en aquest projecte
 
Virtualization and Automation Software for Desktops

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *